ULUSLARARASI (YURTDIŞI) ÖĞRENCİ TERCİH BAŞVURULARI BAŞLADI

Güncellenme Tarihi: 25 Mayıs 2017, 11:44

Adaylar için son başvuru tarihi 26 Mayıs 2017'dir ! Türkiye saatine göre 17:00'de sona erecektir.

PAÜYÖS Sınav Sonucu ile Tercih Yapacak Adaylar :
* PAÜYÖS Sınavına giren adaylar başvuru esnasında e-postalarına gelen kullanıcı adı ve şifreleri ile tercih yapabileceklerdir.
* Adayların tercih yapabilmesi için PAÜYÖS Sınavı'ndan en az 40 tam puan alması gerekmektedir.
* PAÜYÖS Sınav Sonucu ile tercih başvurusu için buraya tıklayınız.

Diğer Sınav Sonucu ile Tercih Yapacak Adaylar

Başvuru için Gerekli Belgeler :
* Pasaport veya kimlik,
* Lise diplomasının veya lise düzeyindeki öğrenim belgesinin Türkçe noter onaylısı (Mezuniyet aşamasında olan öğrenciler için okullarından alacakları öğrenim durum belgesi),
* Çift uyruklu olanlar için detaylı vukuatlı nüfus kayıt örneği,
* Mavi Kart Sahibi olanlar için Mavi Kart,
* TC Uyruklu olup lisenin tamamını yurtdışında okuyan adayların lisenin tamamını yurtdışında okuduğuna dair belge,
* Sınav sonuç Belgesi
* Diğer Sınav türleri ile tercih başvurusu için buraya tıklayınız.

Önemli Not :
* PAÜYÖS'e girip 40 tam puanın altında puan almış adaylar, geçerli farklı sınav puanı ile tercih başvurusunda bulunabilecekler.
* Adayların 3 tercih hakkı bulunmaktadır.
* Başvuru işlemleri internet sitesi üzerinden online yapılmaktadır. Posta veya kargo ile yapılan başvurular değerlendirilmeyecektir.
* Ek Yerleştirme bir defaya mahsus yapılacaktır.