Canlı Ders Sistemi Hakkında Bilgilendirme - Öğrenci

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından kurulan uzaktan eğitim sistemi, kurumumuz veri merkezinde barındırılan ücretsiz açık kaynak kodlu 20 adet sunucu ile hizmet vermektedir. Haftalık yaklaşık 8.000 sanal ders oluşturularak canlı ders kaydı yapılmaktadır. 07.04.2020 itibari ile yaklaşık 25.000 ders kaydedilerek Pusula Bilgi Sistemi üzerinden öğrencilerin izlemesine açılmıştır. İlave olarak öğretim elemanları tarafından 10.000’e yakın ders materyali de siz öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur.

23 Mart 2020 tarihinden itibaren başlayan canlı ders işlemlerinin ilk günlerinde yaşanan aşırı yoğunluk sebebi ile canlı derslere öğrenci katılımı durdurulmuş, öğretim elemanı tarafından kayıt edilen derslerin daha sonra izlenebilmesine olanak sağlanmıştır. Sistemimizde yapılan iyileştirmeler ile öncelikli olarak lisansüstü öğrencilerin canlı derse katılımı açılmıştır. 1 Nisan 2020 tarihinden itibaren sunucularda yük dengeleme çalışmaları yapılmış olup, 8 Nisan 2020 tarihinde tüm öğrencilerin canlı derse katılımı aktif hale getirilecektir. Derslere canlı olarak katılımın başlaması ile derslerin yoğun olarak işlendiği hafta içi 08:00 - 20:00 saatleri arasında sisteme yüklenmiş video ders kayıtlarına hem öğrenci hem de öğretim elemanlarının erişimi durdurulacaktır.

Yaşadığımız olağanüstü durum nedeniyle Ülkemizde yoğun internet kullanılmakta olup bu sebeple derslere eş zamanlı olarak katılımınızda internet kaynaklı sorunlar yaşanabilir. Derse katılım için sadece bir tarayıcı üzerinden bağlantı yapılmalıdır. Sisteme sürekli olarak bağlantı isteği gönderilerek aşırı yük yaratılması durumunda işleyişin aksatılmaması adına CANLI DERSE KATILIM otomatik olarak sonlandırılacaktır. Bu bağlamda siz değerli öğrencilerimizden derslerin sorunsuz bir şekilde işlenebilmesi için sadece dersinizin olduğu saatte sisteme girilmesi konusunda gerekli hassasiyeti göstermenizi rica ederiz.

Pusula Bilgi Sisteminde derse canlı katılmanız, kayıtlı dersleri sonradan izlemeniz ya da derslerle ilgili yüklenmiş materyallere erişim sağlamanız, yani bu üç seçenekten birini tercih etmeniz halinde ilgili derse devam etmiş (YOKLAMADA VAR) sayılacaksınız.

Göstereceğiniz anlayış için şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dileriz.

BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI