2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Bütünleme ve Yaz Okulu Tercihleri

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı’nda başarısız olunan derslerde öğrencilerin yaz döneminde açılacak dersler için yaz okulu ya da bütünleme sınavı tercihi yapması gerekmektedir.

1. 15-16 Ocak 2018 tarihlerinde öğrenciler kayıtlı oldukları dersler için bütünleme sınavına girme tercihlerini sistem üzerinden yapacaklardır.
  2. Öğrenci bütünleme sınavına girme tercihinde bulunduğu dersler için yaz okulunda kayıt yaptıramayacaktır. Bütünleme tercihi yapılan dersin sınavına girilmese dahi yaz okulunda tercih yapılan derse kayıt hakkı verilmeyecektir.

DERS

BÜTÜNLEME TERCİHİ

BÜTÜNLEMEYE GİRDİ

YAZ OKULU DERS KAYDI

+

Örnek. A, B ve C derslerinden başarısız olan öğrenci A ve B dersleri için bütünleme sınavına girme tercihinde bulunursa B dersinden bütünleme sınavına girmese bile Yaz Okuluna kayıt olamayacaktır. C dersinden bütünleme sınav tercihinde bulunmadığı için Yaz Okuluna kayıt olabilecektir.

3. Öğrenciler bütünleme sınav tercihi yapmadıkları ve ön koşullu olmayan tüm dersler için Yaz Okuluna kayıt yaptırabileceklerdir. Ayrıca ön koşullu olup ön koşulu başarılan tüm dersler için Yaz Okuluna kayıt yaptırabileceklerdir.

Örnek: Kamu Maliyesi Teorisi I dersini başaran öğrenci Kamu Maliyesi Teorisi II’den Yaz Okuluna kayıt yaptırabilecektir. Kamu Maliyesi Teorisi I’den başarısız olan öğrenci Kamu Maliyesi Teorisi II’den Yaz Okuluna kayıt yaptıramayacaktır.

4. Farabi, Erasmus, Mevlana programlarıyla Üniversitemizde eğitim gören öğrenciler ile özel öğrencilere tercih yapmaksızın bütünleme sınavı hakkı verilecektir.
  5. Bölüm/Anabilim Dalı Başkanlıkları başka üniversitelerin Yaz Okulunda ders almak isteyen öğrencilerin söz konusu ders için bütünleme sınavı tercihi yapıp yapmadıklarını sistem üzerinden kontrol edeceklerdir.
  6. Bütünleme sınavı tercihi yapılan dersler başka Üniversitelerin Yaz Okulunda alınamayacaktır. Başka üniversitelerden bu kapsamda alınan derslerin notları Yönetim Kurulu Kararı ile işlenemeyecektir.
  7. Başka Üniversitelerin Yaz Okullarında ders alacak öğrencilerimizin not girişlerinin zamanında yapılması için Üniversitemizin Akademik Takvimini dikkate almaları gerekmektedir.
  8. Yaz Okulunda başka üniversitelerden ders alacak öğrenciler üniversitemize kayıt yaptırdığı yılın taban puanı üniversitemizin ilgili programının taban puanından yüksek olan yükseköğretim kurumlarından/programlarından yandal ve çift anadal dahil ders/dersler alabileceklerdir. Farklı puan türleri olan programlarda ise öğrencinin üniversitemize kayıt yaptırdığı yılın taban puanları dikkate alınarak, akademik birimler tarafından karar verilecektir.