<Aralık 2017>
PztSalÇarPerCumCmtPaz
Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 18 Temmuz 2017

Mühendislik Fakültesi İnşaat, Makine, Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümleri MÜDEK tarafından akredite edildi.

Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi İnşaat, Makine, Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümleri Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edildi.

Bu bölümler 2016 yılı içerisinde başvuruda bulunmuş ve özdeğerlendirme raporlarını sunmuştur. 5-7 Mart 2017 tarihleri arasında MÜDEK akreditasyonu için, takım başkanı Prof. Dr. Bülent Özgüler'in koordinasyonunda 8 kişilik heyet, Makina, İnşaat, Gıda ve Çevre Mühendisliği bölümlerinde verilen eğitimi yerinde incelemişlerdir.

Değerlendirme sonucu İnşaat ve Makine Mühendisliği Bölümleri ikinci kez, Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümleri ise ilk kez akredite olmayı başarmıştır. Fakültemizde önceki yıl akredite olan Endüstri ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri ile birlikte akredite olan bölüm sayısı 6’ya ulaşmıştır. Elektrik-Elektronik ve Tekstil Mühendisliği Bölümleri ise 2017 Temmuz ayında özdeğerlendirme raporlarını göndermiştir. Önümüzdeki yıl içerisinde değerlendirmeleri yapılacaktır.

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, öğrencilerin üst düzey eğitim alarak meslek hayatına atılmalarını sağlamak, bilimsel ve akılcı çözümler üreten lider mühendisler yetiştirmek amacıyla uluslararası kuruluşlar (EUR-ACE ve Washington Accord) tarafından tanınan MÜDEK akreditasyon belgesine sahip olmayı önemsemektedir. MÜDEK akreditasyonu, bölümlerin kendilerini sürekli iyileştirme yeteneği kazanmalarını sağlayarak günümüz gereksinimlerini yakından takip eden lider mühendisler yetiştirmesini katkıda bulunmaktadır.

Fakültemiz Bölümlerimizin MÜDEK akreditasyon belgesi alarak 40 yıllık geçmişi olan Mühendislik Fakültemizde verilen eğitim bağımsız kalite akreditasyon kuruluşu tarafından başarıyla onaylanmıştır.