Güncellenme Tarihi: 08 Mart 2017

MÜDEK değerlendirme heyeti fakültemizi ziyaret etti.

5-7 mart tarihleri arasında Fakültemiz Makine, İnşaat, Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümlerimizin MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) akreditasyonu için Takım Başkanı Prof.Dr. A. Bülent ÖZGÜLER'in koordinasyonunda 8 kişilik program değerlendirisicisinin katılımıyla Fakültemizin ilgili bölümlerinde verilen mühendislik eğitiminin değerlendirilmesi yapıldı. Bu bölümlerimizin 2016 yılında MÜDEK'e yaptıkları başvuru ile birlikte göndermiş oldukları özdeğerlendirme raporları incelendikten sonra, yapılan eğitim faaliyetlerinin yerinde görülmesi ve kanıtların gösterilmesi amacıyla söz konusu ziyaret başarıyla tamamlandı.

Bilindiği üzere Fakültemiz Makine ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri ilk defa 2012 yılında MÜDEK tarafından 5 yıl süreyle akredite edilmiştir. 2016 yılında ise Endüstri ve Jeoloji Mühendisliği Bölümleri 5 yıl akredite olmuştur. Gıda ve Çevre Mühendisliği Bölümleri de bu ziyaret ile değerlendirilmiştir. Bunun dışında Elektrik-Elektronik ve Teksitil Mühendisliği Bölümleri ise 2017 yılında başvurusunu gerçekleştirmiş, 2018 yılında MÜDEK değerlendirme sürecinden geçecektir.

Öğrencilerimizin üst düzey eğitim alarak meslek hayatına atılmalarını sağlamak, bilimsel ve akılcı çözümler üreten lider mühendisler yetiştirmek amacıyla Fakültemiz bölümlerimizin uluslararası kuruluşlar (EUR-ACE ve Washington accord) tarafından tanınan MÜDEK akreditasyon belgesine sahip olması için çalışılmaktadır.