TARİHÇE

Pamukkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü 1994 yılında kurulmuştur. Aynı yıl ilk öğrencilerini almıştır ve 2 öğretim üyesi ile eğitim-öğretim faaliyetlerine başlamıştır..

Bugün itibari ile bölümümüzde kendi alanlarında başarılı çalışmalara sahip olan 10 Profesör, 4 Doçent, 4 Doktor Öğretim Üyesi, 1 Araştırma Görevlisi, 1 Laboratuvar Teknisyeni bulunmaktadır. Ayrıca 1 Araştırma görevlisi 35. madde ile doktora öğrenimine Bölümümüzde devam etmektedir.

Kimya Bölümü dinamik öğretim kadrosunu sürekli güçlendirerek, eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetlerini; modern laboratuvar olanakları, teknik donanımı ve fiziksel alt yapısıyla devam ettirmektedir.

Kimya Bölümü; Lisans ve Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak Yüksek Lisans ve Doktora programları ile kaliteli, çağdaş, yeni açılımlara ışık tutan Bilim Adamları ve sanayinin ihtiyaç duyduğu Kimyagerleri yetiştirmektedir.