Madencilik ve Maden Çıkarma Bölümü

Maden Teknolojisi Programı

Dikey Geçiş Sınavında yüksek başarı gösterip (mezun öğrencilerimizin %75'i), Mühendislik eğitimine devam eden öğrencilerimizi tebrik edip, başarılarının devam etmesini diliyoruz.

Misyon

Önlisans düzeyinde olan maden teknolojisi programı, eğitim vermek, madencilikle ilgili temel ve uygulamalı araştırmalar yapmak, madencilikle ilgili bütün dallarda yeterli teknik eğitim görmüş bireyler yetiştirmek , madenlerin sürdürülebilir kalkınma anlayışı içinde, güvenli, ekonomik, çevresel ve toplumsal yönleri ile kabul edilebilir biçimde çıkarılması, işlenmesi ve kullanılmasına yönelik bilgi ve beceri edinmelerini sağlamaktır.

Vizyon

Madencilikle ilgili kalıcı ve nitelikli eğitim vermek, hedefler belirleme de ve yönlendirme de yardımcı olmaktır. DGS sınavında daha fazla sayıda başarıyı sağlamak için öğrencileri yönlendirme, iş olanakları ve ileri düzeyde eğitim için alternatiflerin ve imkanların en iyi şekilde değerlendirilmesini sağlamaktır.

Tarihçe

Okulumuzun ilk bölümlerinden olan Maden Teknolojisi programı 2013 yılı itibariyle eğitim ve öğretime başlayacaktır. Programımızda Uygulamalı jeoloji, Maden İşletme ve Cevher Hazırlama çalışma alanlarına sahip üç öğretim görevlisi bulunmaktadır.

Maden Teknikeri Hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Müfredat (EğitimÖğretim Bilgi Sistemi) için tıklayınız.

Sık Sorulan Sorular

Aşağıda Müfredat ve Program hakkında hızlı bilgi edineceğiniz sunumlar mevcuttur.

Maden Teknolojisi Programı Ders Müfredatı