Güncellenme Tarihi: 26 Temmuz 2017

REKTÖR BAĞ'DAN KALE MYO VE TABEA ANTİK KENTİ ZİYARETİ

Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı ve Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla tarafından ağırlanan PAÜ Üst Yönetimi, daha sonra Kale Meslek Yüksekokulu’na geçti. Kale Meslek Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ali Karataş ve tüm öğretim elemanlarının hazır bulunduğu ziyarette, akademik ve idari alanda yapılan çalışmalar üzerine konuşuldu. Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Bağ, öğrencilerden oluşan bir heyet ile görüştü.

PAÜ Heyeti son olarak Kale ilçesinde bulunan ve binlerce yıldır birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kale-i Tavas (Tabea Antik Ören Yeri) Kazı alanında incelemelerde bulundu. Kazı Bilimsel Danışmanı PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Beyazıt, antik kentin tarihçesi, ortaya çıkan eserler ve kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Özellikle Cevherpaşa Camii katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Son olarak Kazıevi ziyaretiyle program sona erdi.

Not: Fotoğraf albüm kodu:977