Güncellenme Tarihi: 16 Mayıs 2018

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Okulu ve Bütünleme Detayları

Yaz okulunda açılması muhtemel dersler listesi için tıklayınız.

Yaz okulunda açılması muhtemel derslere eşdeğer dersler listesi için tıklayınız.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında başarısız olunan derslerde öğrencilerin yaz döneminde açılacak dersler için yaz okulu ya da bütünleme sınavı tercihi yapmış olması gerekmektedir.

30-31 Mayıs 2018 tarihlerinde öğrenciler kayıtlı oldukları dersler için bahar dönemi bütünleme sınavına girme tercihlerini Pusula sistemi üzerinden yapacaklardır.

1. Öğrenci bütünleme sınavına girme tercihinde bulunduğu dersler için üniversitemizin ya da başka üniversitelerin yaz okuluna kayıt yaptıramayacaktır. Bütünleme tercihi yapılan dersin sınavına girilmese dahi yaz okulunda tercih yapılan derse kayıt hakkı verilmeyecektir.

DERS

BÜTÜNLEME TERCİHİ

BÜTÜNLEMEYE GİRDİ

YAZ OKULU DERS KAYDI

+

Örnek: A, B ve C derslerinden başarısız olan öğrenci A ve B dersleri için bütünleme sınavına girme tercihinde bulunursa B dersinden bütünleme sınavına girmese bile Yaz Okuluna kayıt olamayacaktır. C dersinden bütünleme sınav tercihinde bulunmadığı için Yaz Okuluna kayıt olabilecektir.

1. Öğrenciler bütünleme sınav tercihi yapmadıkları ve ön koşullu olmayan tüm dersler için Yaz Okuluna kayıt yaptırabileceklerdir. Ayrıca ön koşullu olup ön koşulu başarılan tüm dersler için Yaz Okuluna kayıt yaptırabileceklerdir.

Örnek: Kamu Maliyesi Teorisi I dersini başaran öğrenci Kamu Maliyesi Teorisi II’den Yaz Okuluna kayıt yaptırabilecektir. Kamu Maliyesi Teorisi I’den başarısız olan öğrenci Kamu Maliyesi Teorisi II’den Yaz Okuluna kayıt yaptıramayacaktır.

1. Farabi, Erasmus, Mevlana programlarıyla Üniversitemizde eğitim gören öğrenciler ile özel öğrencilere tercih yapmaksızın bütünleme sınavı hakkı verilecektir.
  2. Bölüm/Anabilim Dalı Başkanlıkları başka üniversitelerin Yaz Okulunda ders almak isteyen öğrencilerin söz konusu ders için bütünleme sınavı tercihi yapıp yapmadıklarını sistem üzerinden kontrol edeceklerdir.
  3. Bütünleme sınavı tercihi yapılan dersler başka Üniversitelerin Yaz Okulunda alınamayacaktır. Başka üniversitelerden bu kapsamda alınan derslerin notları Yönetim Kurulu Kararı ile işlenemeyecektir.
  4. Başka Üniversitelerin Yaz Okullarında ders alacak öğrencilerimizin not girişlerinin zamanında yapılması için Üniversitemizin Akademik Takvimini dikkate almaları gerekmektedir.
  5. Yaz Okulunda başka üniversitelerden ders alacak öğrencilerin yaz okulu işleyişi ve dilekçesi için tıklayınız.

Yaz Okulu Takvimi

Yaz Okulu Ders Saati ve Ücretlendirme

Yaz döneminde bir öğrenci haftada toplam 30 saati geçmemek koşuluyla en fazla 4 derse kayıt yaptırabilir. Ancak haftalık teorik + uygulama toplamı 30 saati geçen dersler için başka bir ders almaması koşulu ile bir derse kayıt yaptırabilir.

Yaz ders saati ücretleri yakında açıklanacaktır.

Yaz döneminde ücretlendirme haftalık ders saatine göre hesaplanmaktadır.

Örnek 1;

Teorik

Uygulama

Toplam Ders Saati (Teorik+Uygulama)

Ödenecek Ücret

5 saatlik ders ücreti

3 saatlik ders ücreti

3 saatlik ders ücreti

11

Örnek 2;

Teorik

Uygulama

Toplam Ders Saati (Teorik+Uygulama)

Ödenecek Ücret

2

5 saatlik ders ücreti

4

4

4 saatlik ders ücreti

9

Yaz Okulunda başka üniversitelerden ders alacak öğrencilerin yaz okulu işleyişi ve dilekçesi için tıklayınız.

Hatırlatma: Bütünleme tercihi yapılan dersler için yaz okulunda ders seçimi yapılamaz!