Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 03 Ocak 2019

Öğrencilerimizin Sınavlarda Uyması Gereken Kurallar

1.   Doğru sınav salonunda sınava girdiğinizden emin olun!!! Sınav programında, bulunduğunuz sınıfın işaretli olunduğu sınav salonunda sınava girmeniz gerekmektedir.

2.   Sınav görevlileri sınıflara gelmeden sınav salonuna girip oturmayınız.

3.   Sınava girdiğiniz sınıfların duvarlarına, demirbaş eşya üzerine yazı (kopyalık ) yazmayınız.

4.   Sınav süresince cep telefonlarının kapalı olarak cebinizde veya çantanızda tutunuz. Sıra üstünde veya altında telefon olması halinde KOPYA İŞLEMİ YAPILACAKTIR.

5.   Sıranın altında ya da üzerinde herhangi bir not ya da kitap bulundurmayınız. Sınav süresince sıraların üzerinde kimlik, kalemden başka bir şey bulundurmayınız.

6.   Sınav süresince öğrenci kimliklerinizi sıranın üstünde bulundurunuz.

7.   Sınav kâğıdına ad, soyadı, numara vb. bilgileri tükenmez kalemle yazınız. Yoklama listesine tükenmez kalemle imza atınız.

8.   Sınav kâğıdına cevapların yazımında sadece mavi tükenmez kalem kullanılacaktır.

9.   Sınava geç kalan öğrencilerin sınava alınabilmesi için, ilk 15 dakika içinde sınav salonundan dışarı çıkmayınız.

10.    Sınav salonundan ayrıldıktan sonra herhangi bir gerekçeyle sınav salonuna geri dönmeyiniz.

11.     Sınavdan çıktıktan sonra kapı önünde beklemeyiniz.

12.     Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliğinin 9/m maddesine göre; Sınavlarda kopya yapmak veya yaptırmak veya bunlara teşebbüs etmek yüksek öğretim kurumundan bir veya iki yarıyıl için uzaklaştırma cezasını gerektirmektedir.

13.     Sınav sırasında öğrenciler, sınav sorumlularının her türlü uyarılarına uymak zorundadırlar. Gerektiğinde sınav sorumluları öğrencilerin oturdukları yerleri değiştirebilirler. Her öğrenci sınav sırasında kimlik kartını yanında bulundurmak zorundadır. Sınav sorumluları kimlik kartını yanında bulundurmayan ve başka bir yol ile kimliğini belirleme imkânı da olmayan öğrenciyi sınava almamak veya sınav salonundan çıkarmak yetkisine sahiptirler.

BAŞARILAR DİLERİZ.