Fizik Bölümü

Tümünü Gör

FİZİK BÖLÜMÜ

Amacı

Öğrencilere Fizik ve Matematiğin temellerini öğretmek, endüstri ve teknoloji için temel bilgi ve becerileri vermek, öğrencileri lisansüstü eğitime hazırlamak.

Vizyonu

Uluslarası zeminde rekabet edebilir donanıma ve tanınmışlığa sahip mezunları olan bir bölüm yaratmak.

Misyonu

Doğa ile matematiği birlikte yorumlayabilen fizikçiler yetiştirmek.

1.Anabilim Dalları
•Atom ve Molekül Fiziği
•Katıhal Fiziği
•Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği

•Nükleer Fizik

•Genel Fizik
•Matematiksel Fizik

2.Öğrenci Sayısı
•Lisans: Son üç yıldır yeni öğrenci almamaktadır. Öncesinde kayıt olan ve öğrenciliği devam eden toplam 55 öğrenci bulunmaktadır.
•Yüksek Lisans: Bölüm ortalama her yıl 4-5 öğrenci Kabul eder. Kayıtlı toplam öğrenci sayısı 30 dur.
•Doktora: Eylül 2008 de doktora programı açımıştır. Öğrenci kabul etmektedir. Toplam 5 tane doktora öğrencisi bulunmaktadır.

3.Bölüm Tarihçesi
Bölüm 1992 de kuruldu ve 1994 öğrenci kabulüne başladı.

4.Araştırma Faaliyetleri
•Süper iletkenliklerin elektrik ve manyetik özelliklerinin incelenmesi
•Riemannsal olmayan uzayzamanlarda spinör, dilaton ve gravitasyon modelleri.
•Metallerin ve alaşımların yapılarının, termodinamik ve iletim özelliklerinin moleküler dinamik benzetişim ile incelenmesi.
•Optik uyarılmalı lüminesans yöntemiyle yaş tayinleri yapılması.
•Kristal büyütme, elektrik ve optik özelliklerin belirlenmesi.
•Termal buharlaşmayla yapılan ince filmler, elektrik ve optik özelliklerinin belirlenmesi.
•Gamma ışınlarına maruz bırakılan kimyasal ve biyolojik numunelerdeki hasarların.