Güncellenme Tarihi: 29 Kasım 2018

Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED)

Eğitimde Görme Engelliler Derneği (EGED), engelli bireylerin eğitime erişim olanaklarının geliştirilmesi alanında faaliyetlerini sürdürmektedir. EGED; geçmiş dönemlerde gerçekleştirdiği projeler yoluyla, engelli üniversite öğrencilerinin karşılaştığı mevcut durumu analiz eden yayınlar ve kısa filimler ile alana müdahil olmuştu. Bu defa, 2018-2019 eğitim öğretim döneminde gerçekleştireceği “Benimle Birlikte Engelsiz Üniversite” engelli ve engelli olmayan üniversite öğrencilerini davet etmektedir.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından , K-3 Yapılandırılmış Diyalog Politika Reformuna Katkı kapsamında desteklenen “Benimle Birlikte Engelsiz Üniversite” projesinde; katılımcılar, 21-23 Aralık 2018, 22-23 Mart 2019 ve 3-5 Mayıs 2019 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirilecek 3 toplantıda Engelsiz Üniversite Politika Belgesi’ne oluşturacak ve ardından Ulusal Engelsiz Projeye, 18-30 yaş aralığında, üniversite öğrenimi gören 25’i engelli, 10’u engelli olmayan 35 öğrenci katılabilecektir. Katılımcılar belirlenirken:

-Başvuru formunda yer alan soruların özenli biçimde yanıtlanması,

-Coğrafik dağılım,

-Cinsiyet dağılımı,

-Engel durumları gibi kriterler göz önünde bulundurulacaktır.

Katılımcıların konaklama ve ulusal masrafları proje bütçesinde karşılanacaktır. Başvurusu kabul edilen katılımcılar, tüm etkinliklere katılmayı ve proje kapsamında verilen bütün sorumlukları yerine getirmeyi taahhüt etmiş olacaklardır.

Son başvuru tarihi 5 Aralık 2018 Çarşamba – 23.59 olan bu projeye katılmak için, www.eged.org/benimlebirlikte internet adresinde bulunan kayıt formunun doldurulması gerekmektedir.

Projeye katılmak isteyen, formu dolduran öğrenciler Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü ile irtibata geçmeleri önemle rica olunur.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü

Adres:

PAÜ Kınıklı Yerleşkesi Rektörlük Binası Zemin Kat Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü

Telefon:

-02582961957