Eğitim Bilimleri Enstitüsü

TARİHÇE

Enstitümüz 04.04.2011 tarih ve 2011/1595 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuştur. Eğitim Fakültelerinin 15.06.2016 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı ile yeniden yapılandırılması sonrasında, enstitümüz 6 anabilim dalında 11 tezli yüksek lisans 2 doktora ve 1 tezsiz yüksek lisans olmak üzere lisansüstü eğitim ve öğretimi sürdürmektedir. Toplam 975 öğrenci bulunmaktadır.  2017-2018 eğitim-öğretim döneminde, bir doktora sekiz tezli yüksek lisans ve bir tezsiz yüksek lisans olmak üzere 77 öğrenci alınmıştır.  Enstitümüz şu ana kadar 485 mezun vermiştir.

Enstitümüzün kendisine ait bağımsız binası bulunmamaktadır. Eğitim fakültesi binası içerisinde dördüncü katta faaliyet göstermektedir. Derslerin yürütülmesinde Eğitim Fakültesi’nin derslikleri ve uygulama alanları kullanılmaktadır.

Enstitümüzde anabilim dallarının faaliyetleri ve lisansüstü eğitim, Eğitim Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesinin Öğretim üyeleri tarafından gerçekleştirilmektedir.