EĞİTİM FAKÜLTESİ

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 15 Ekim 2019

Prof. Dr. Fuat Sezgin Sergisi Eğitim Fakültesi’nde devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İslami Bilim Tarihi Araştırmaları Vakfının destekleri ile Pamukkale Üniversitesinin düzenlediği, ilk olarak Hierapolis Antik Kenti daha sonra 2019-2020 Akademik Yılı Açılış Töreni’nde Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşturulan “Prof. Dr. Fuat Sezgin Sergisi” sırayla birer haftalık süreyle tüm fakültelerde sergilenecek.

“2019 Prof. Dr. Fuat Zengin Yılı” kapsamında Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü tarafından hazırlanan ve farklı fakültelerde sergilenecek olan Prof. Dr. Fuat Sezgin Sergisi fakülteler arasında ilk olarak Eğitim Fakültesi Fuaye Alanında ziyarete açılırken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı ve “Strategic Partnership for Innovation in Data Analytics in Schools (SPIDAS)” projesi kapsamında Pamukkale Üniversitesi’ne gelen proje ortağı okulların öğretmen ve idarecileri katıldı.

Serginin açılışında Prof. Dr. Fuat Sezgin ve Türk bilim dünyasına yaptığı katkıları kısaca anlatan Dekan Prof. Dr. Bilge Can, konuklara PAÜ Eğitim Fakültesi hakkında bilgi verdi. Açılışın ardından konuklar, sergiyi gezdi.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen “2019 Prof. Dr. Fuat Zengin Yılı” etkinlikleri kapsamında ve hayatını bilim tarihine adayan, kıymetli bilim insanı Prof. Dr. Fuat Sezgin’e ait portre fotoğraflarının ve Prof. Dr. Fuat Sezgin’in hayatını anlatan kısa filmin yer aldığı sergi ilk olarak Hierapolis Antik Kenti’nde ziyaretçilerle buluşturuldu. Antik kenti ziyaret eden yerli yabancı turistlerin büyük ilgisini gören sergi, daha sonra Pamukkale Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Töreni kapsamında Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezinde sergilenmişti.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Sergisi, 18 Ekim 2019 tarihine kadar Eğitim Fakültesi Fuaye Alanında ziyarete açık kalacak.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Sergisi sırasıyla; 21- 25 Ekim 2019 tarihleri arasında Fen- Edebiyat Fakültesinde, 28 Ekim-1 Kasım 2019 tarihleri arasında İletişim ve Turizm Fakültelerinde, 4-8 Kasım 2019 tarihleri arasında Mühendislik Fakültesinde, 11 – 15 Kasım 2019 tarihleri arasında Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesinde, 18 - 22 Kasım 2019 tarihleri arasında Teknoloji- Teknik Eğitim Fakültesinde, 25 - 29 Kasım 2019 tarihleri arasında Spor Bilimler Fakültesinde, 2 – 6 Aralık 2019 tarihleri arasında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde, 09 – 13 Aralık 2019 tarihleri arasında İlahiyat ve Sağlık Bilimleri Fakültelerinde, 16 – 20 Aralık 2019 tarihleri arasında Tıp Fakültesinde, 23 – 27 Aralık 2019 tarihleri arasında Diş Hekimliği Fakültesinde ve 30 Aralık 2019 - 3 Ocak 2020 tarihleri arasında ise Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğünde sergilenecek.