EĞİTİM FAKÜLTESİ

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 25 Ekim 2019

Eğitim Fakültesi Kalite Komitesi toplandı

Kalite sürecine hız veren Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesinde, “Süreç Dokümantasyonu” çalışma toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilge Can, Pamukkale Üniversitesi’nin 2018 yılında dış değerlendirme sürecinden geçtiğini belirterek,  Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından hazırlanan kurumsal geri bildirim raporunda;  Kalite Yönetimi ve Süreçlerinin varlığının Pamukkale Üniversitesi’nin güçlü yanlarından biri olarak değerlendirildiğini söyledi. Prof. Dr. Can, yayınlaştırma ve alt birimlerden kalitenin başlatılması yönünde gelişmeye açık olduklarını vurgulayarak, kalite toplantılarının düzenli olarak yapılacağını kaydetti.

Daha sonra süreç dokümantasyon toplantısına Dekan Yardımcısı ve Birim Kalite Komitesi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Tuncel başkanlığında devam edildi.  Fakültede düzenlenen “Eğitim Fakültesi Süreç Dokümantasyon Çalışması” toplantısına anabilim dalı başkanları ve bölümlerden birer öğretim elemanı katıldı. Süreçleri tanımlamak ve iş akışlarını oluşturmak için bir araya gelen kalite komitesi üyeleri, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme, yönetim, idari ve destek ile topluma hizmet süreçleri hakkında fikirlerini paylaştılar. Fakültenin eğitim-öğretim ana sürecinin daha önceki çalışmalarda tamamlandığı belirtilerek, bu sürecin alt süreçleri ve iş akış şemaları ile ilgili görüşler paylaşıldı. Toplantıda, araştırma-geliştirme ve topluma katkı ana süreçlerinin alt süreçleri ve iş akış şemalarının belirlenmesine yönelik çalışmalara devam edilmesi kararlaştırıldı.