EĞİTİM FAKÜLTESİ

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 09 Mayıs 2019

Avrupa Öğretmen Eğitimi Platformu (eTwinning) Tanıtıldı

Pamukkale Üniversitesi, Eğitim Fakültesi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısında öğretim elemanı ve öğrenciler ‘eTwinning’ hakkında bilgi sahibi oldu.

Engin Aksel Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe eTwinning İl Koordinatörü Emrullah Sedat Südan, Eğitim Fakültesi eTwinning Temsilcisi Prof. Dr. Turan Paker ile öğretim elemanı ve öğrenciler katıldı.

İlk olarak Eğitim Fakültesi eTwinning Temsilcisi Prof. Dr. Turan Paker, eTwinning’in  bir Avrupa  Öğretmen Eğitimi platformu olduğunu, bu platformda her branştan öğretmenin proje üretebildiğini veya mevcut projelere ortak olarak katılabildiğini, geleceğin öğretmeni olarak öğretmen adaylarının da bu tür projelerde yer almasının önemini belirtti. Ayrıca Paker, eğitim fakültelerindeki öğretim elemanlarının ve öğrencilerinin çeşitli projelerle hem mesleğe çeşitli açılardan katkıda bulunabileceklerini, hem de öğretmen adaylarını şimdiden geleceğe hazırlayabileceklerini vurguladı.

Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan eTwinning ile ilgili ayrıntılı bilgi veren eTwinning İl Koordinatörü Emrullah Sedat Südan, eTwinning çalışmalarının amacını “iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek ve paylaşmak, bu platforma dahil Avrupa ülkelerinden meslektaşlarla ve öğrencileriyle bir araya gelmek; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak” şeklinde ifade etti. Ayrıca Südan, platforma katılma şartları, ne tür projeler hazırlanması gerektiği ve platformun uygulamaları ve yapılan projelerle ile ilgili ayrıntılı bilgilendirmede bulundu.