Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 20 Aralık 2018

Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden ‘ÜÇ UMUDA CAN OL, BİR DE FİDANA BAHÇIVAN’ Projesi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Öğr. Gör. Dilek ULUDAĞ KODAL’ın yürütücülüğünü yaptığı ‘Üç umuda can ol, bir de fidana bahçıvan’ projesini hayata geçirdiler.

Proje kapsamında Pamukkale Üniversitesi Denizli Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Denizli Kızılay Kan Merkezi işbirliğiyle hazırlanan ‘Kök Hücre ve Kan Bağışı’ konulu konferans düzenlendi. Katılımcılar 18/12/2018 tarihinde DSHMYO’da gerçekleşen konferansa yoğun ilgi gösterdiler. Türk Kızılay’ı Denizli Kan Bağışı Merkezi-Kan Bağışı Kazanım Birim yetkilisi Neşe Acaroğlu’nun konuşmacı olduğu konferansta öğrencilere Kök hücre, kan ve organ bağışı ile bu alanlarda istihdam olanaklarıyla ilgili bilgiler verildi.

Konferansta ‘Her kan bağışında 3 kişinin hayatının kurtarıldığı ve her bağışta bulunan kişi adına ağaç dikildiğini ifade eden Neşe Acaroğlu Türk Kızılay’ı tarafından güvenli kan temini projesi kapsamında üniversite öğrencilerine kan ve kanla bulaşıcı hastalıklar eğitiminin sürekli verilmekte olduğunu ifade etti. Kanın sadece ihtiyaç anında değil, her zaman ihtiyaç olduğunu belirten Acaroğlu, Türk Kızılay’ı olarak öğrencilerimizden tam destek olmalarını rica etti.

Konferans sonunda kan bağışında bulunabileceklere tohumlu kalem hediye edildi.