<Ocak 2017>
PztSalÇarPerCumCmtPaz
Tümünü Gör

Ülkemizinen önemli ve en temel sektörlerden biri haline gelmiş olan turizm sektörünün iyi yetiştirilmiş, işinde uzman, nitelikli insan gücünün karşılanmasına yönelik iki yıllık önlisans eğitim öğretim olarak hizmeti vermekte olan Turizm ve Seyhat İşletmeciliği Programı’nda; işini İngilizce ve bilgisayar ortamında yapabilen, sektörde kullanılan bilgi işlem sistemlerini etkin bir şekilde kullanabilen, okulda edindiği mesleki bilgi ve beceri dışında sekörde ayrıca ikinci bir eğitime alınmaya ihtiyacı duyulmayan, mesleklerini yaşam biçimleri olarak benimsemiş gençlerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.

Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Programı’nında, öğrencilere; seyahat işletmesinin planladığı ulaşım, konaklama, gezi, alışveriş, spor ve eğlence hizmetlerinin gerçekleşmesi; yurt içi ve yurt dışı turlar organize edilmesi; tur programlarının yönetilmesi; rezervasyon ve biletleme işlemlerinin yapılması; müşterilerin gezi plan ve programlar hakkında (yol, konaklama, mola noktaları vb.) bilgilendirilmesi,, beğeni ve şikayetlerin dinlenmesi ve havaalanı, gümrük, vize ve benzeri işlemlerin yapılmasına yardımcı olunması konularında yetkinlik ve beceri kazandırmaya yönelik eğitim-öğretim programı uygulanmaktadır.

Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Programı mezunları,çok geniş bir yelpazede turizm ve seyahat işletmelerinde, tur operatörü şirketlerinde acenta yolcu satış (ticketing) işlemlerinde, konaklama işletmelerinde, ayrıca reklamcılık-tanıtım, fuarcılık gibi alanlarda pazarlama planlaması, satış ve pazarlama denetimi, sipariş alma, mağaza içi satış vb. alanlarda istihdam edilmektedir.

Ayrıca, Turizm ve Seyhat İşletmeciliği Programı mezunları, Dikey Geçiş Sınavıyla (DGS) üniversitelerin işletme, lojistik yönetimi, seyahat işletmjeciliği, seyahat işletmeciliği ve turizm rehberliği öğretmenliği, vb. bölümlerine geçerek dört yıllık lisans eğitimine devam edebilir.

Bölüm Başkan V.

Öğr.Gör.Ahmet ÇETİN