Güncellenme Tarihi: 27 Şubat 2018

2017-2018 Yaz Staj Tarihleri ve Staj İşlemleri

S T A J  İ Ş L E M L E R İ

2017-2018 YAZ DÖNEMİ STAJ TARİHLERİ

Yaz okuluna gitmeyecek olanlar, Staj Dönemi I, Staj Dönemi II veya Staj Dönemi III de belirtilen tarihler arasında staj yapabilirler.

Staj Dönemi I:    18 Haziran 2018 (dahil) – 06 Temmuz 2018 (dahil) tarihleri arasında (15 işgünü)

Staj Dönemi II:    9 Temmuz 2018 (dahil) – 27 Temmuz 2018 (dahil) tarihleri arasında (15 işgünü)

Staj Dönemi III: 30 Temmuz 2018 (dahil) – 17 Ağustos 2018 (dahil) tarihleri arasında (15 işgünü)

Yaz okuluna gidecek olanlar, Staj Dönemi IV de belirtilen tarihler arasında staj yapabilirler. (Yaz okuluna gidecek olanlar sadece bu dönemde staj yapabilir. Yaz okuluna gitmeyen bir öğrencide isterse bu dönemde de staj yapabilir.)

Staj Dönemi IV: 27 Ağustos 2018 (dahil) – 14 Eylül 2018 (dahil) tarihleri arasında (15 işgünü)  (30 Ağustos 2018 Zafer Bayramı nedeniyle resmi tatildir.)

STAJ BAŞVURU İSTEĞİNİN YAPILMASI

Adım 1: http://pusula.pau.edu.tr adresinde Öğrenci Bilgi Sistemine girilir. Staj işlemleri menüsünden staj başvuru linkine tıklanır.

Adım 2: Yeni başvuru butonuna tıklanır.

Adım 3: Yapılacak Staj Türü seçilir. (1.Sınıf stajı için kodu 150 ile başlayan Staj I, 2. Sınıf stajı için kodu 250 ile başlayan Staj II seçilmelidir.)

Adım 4: Staj yapılacak işyeri bilgileri girilir.

Adım 5: Staj tarihleri sisteme girilir ve ekle butonu tıklanır. (Staj başlangıç ve bitiş tarihleri yukarıda açıklanan tarihler olmalıdır ve Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günleri staj sürecine dahil edilmemelidir.)

Adım 6: Kaydet butonu tıklanır.

ÖNEMLİ NOT: 2. Sınıf öğrencileri hem Staj I hem de Staj II yi yapacaklarsa, Staj I ve Staj II için ayrı ayrı başvuracaklardır. (Staj I yapılmadan Staj II yapılamaz.)

STAJ BAŞVURU FORMUNUN YAZDIRILMASI

Başvuru kaydedildikten sonra yazdır butonu ile formun çıktısı alınır. Çıktıda 2 sayfa Staj Yeri Onay Formu, 1 sayfa Zorunlu Staj Belgesi bulunmaktadır.

FORMLARIN İMZALATILMASI(DANIŞMAN VE İŞ YERİNE)

Zorunlu Staj Belgesi danışmana imzalatılır ve staj yapılacak kuruma verilir. Staj Yeri Onay Formu (2 nüsha) iş yerine onaylatılır.

FORMLARIN TESLİM EDİLMESİ

Formlar iş yerine onaylatıldıktan sonra danışmana teslim edilmeden önce http://pusula.pau.edu.tr adresinden yapılan staj başvurusundan “Onaya Gönder” butonuna basılır.

Ardından 2 nüsha halinde olan Staj Yeri Onay Formunun;

ü  Bir nüshası danışmana teslim edilir.

ü  Diğer nüshası Yüksekokulumuz Staj Birimine teslim edilir.

ÖNEMLİ NOT: Staj Yeri Onay Formu staj birimine ve danışmana; en geç staj başlama tarihinden 10 gün önce teslim edilmelidir. Belgesi teslim edilmeyen stajlar geçersiz sayılacaktır.

Evraklar danışmana ve staj birimine teslim edildiğinde staj başvurusu tamamlanmış olur.

STAJ SONRASI STAJ DEFTERİNİN TESLİM EDİLMESİ

Staj tamamlandıktan sonra en geç 10 gün içerisinde Staj Defteri, Yüksekokulumuz Staj Birimine teslim edilir.

BENİM İÇİN UYGUN STAJ DÖNEMİ HANGİSİ?

YAZ OKULUNA GİDECEKMİSİN?

KAÇ STAJ YAPACAKSIN?

UYGUN

STAJ DÖNEMİ

EVET

BİR

(15 işgünü)

Yalnızca STAJ DÖNEMİ IV de 15 iş günü staj yapılabilir.

EVET

İKİ

(15 işgünü + 15 işgünü)

Yaz okuluna giden bir öğrenci bu yaz sadece bir adet staj yapabilir. İkinci staj için imkân yoktur. Mezun durumunda iseniz staj birimi ile görüşünüz.

HAYIR

BİR

(15 işgünü)

STAJ DÖNEMİ I, STAJ DÖNEMİ II, STAJ DÖNEMİ III veya STAJ DÖNEMİ IV arasından herhangi biri seçiliebilir.

HAYIR

İKİ

(15 işgünü + 15 işgünü)

Arka arkaya olacak şekilde

STAJ DÖNEMİ I + STAJ DÖNEMİ II, veya STAJ DÖNEMİ II + STAJ DÖNEMİ III şeklinde iki dönem seçimi yapılabilir.

ÖNEMLİ NOT: Yaz okulunda başka üniversitelerden ders alacak öğrencilerin, yaz okulunda ders alacağı ilgili üniversitenin akademik takvimi ile staj dönemlerimizi karşılaştırması ve ona göre planlama yapması önerilir.