Güncellenme Tarihi: 05 Ocak 2018

2017-2018 Güz Dönemi Bütünleme Sınav Tercihleri Hakkında Duyuru

2017 – 2018 GÜZ BÜTÜNLEME TERCİH İŞLEMLERİ

2017 – 2018 Güz dönemi derslerinden bütünleme sınavına girmek isteyen öğrencilerimizin 15-16 Ocak 2018 tarihlerinde pusula bilgi sistemi üzerinden Öğrenci Bilgi Sistemi > Öğrenci İşlemler / Menu > Bütünleme Tercih İşlemleri / sayfasından bütünlemeye girmek istedikleri derslerden tercihte bulunmaları gerekmektedir. (Bütünleme tercihi yapmayan öğrenciler o dersten bütünleme sınavına giremezler!)

2017-2018 Güz dönemi bütünleme sınavları 17 Ocak 2018 - 21 Ocak 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. (Program daha sonra ilan edilecektir.)

Not: Bütünleme tercihi yapılan derslere yaz okulunda (hem üniversitemizde, hem de başka üniversitelerde) kayıt yapılamaz!

BÜTÜNLEME TERCİHİ İLE İLGİLİ SIK SORULAN SORULAR

Bütünleme Sınavına Kimler Girebilir?

Yarıyıl/dönem sonu sınavları sonucunda, başarı notları; F1 ve E olan öğrenciler 15-16 Ocak 2018 tarihlerinde pusula bilgi sisteminden bütünleme sınavına girme konusunda bir tercih yapmaları durumunda 17 Ocak 2018 - 21 Ocak 2018 bütünleme sınavlarına girebilirler.

Notu D1 ve D2 Olanlar Bütünleme Sınavına Girebilir mi?

Yarıyıl/dönem sonu sınavları sonucunda D1 ve D2 notu olup mezun durumda olan ancak mezuniyet için gerekli 2,30 not ortalamasının altında kalan öğrenciler bütünleme sınavına girme konusunda tercih yapmaları halinde bütünleme sınavına girebilirler.

Bütünleme Sınavına Girmek İçin Tercih Yaptım. Sınava Girmek Zorunlu mu?

Öğrenci bütünleme tercihi yaptığı dersin sınavına girmezse notu değişmeyecektir. Yani dönem sonu sınavında aldığı notu geçerli olacaktır.

Ancak,  Bütünleme tercihi yapılan dersin sınavına girilmese dahi yaz okulunda o ders için kayıt hakkı verilmeyecektir.

Yaz Okulunda Almak İstediğim Dersleri Nasıl Seçeceğim?

Öğrencilerimiz 15-16 Ocak 2018 tarihlerinde pusula bilgi sistemi üzerinden bütünlemeye girmek istedikleri derslerden tercihte bulunacaklardır. Yaz okulu için herhangi bir tercih yapılmayacaktır. (Yaz okulu kayıtları 04-08 Haziran 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.)

Bütünleme tercihi yapılan dersin sınavına öğrenci girse de girmese de, o derse yaz okulunda hem üniversitemizde hem de başka üniversitede kayıt yaptıramaz. Dolayısıyla bütünleme tercihi yapılmayan derslere yaz okulunda kayıt yapılması mümkündür.

Yaz Okulunda Hangi Dersler Açılacak?

Yaz okulunda yüksekokulumuz da açılması muhtemel olan güz dönemi dersleri aşağıda eklerde yer alan dosyada belirtilmiştir. Ama bu derslerin kesin açılacağı anlamına gelmez. Yaz okulunda o dersin açılabilmesi için en az 20 öğrencinin kayıt yapması gerekecektir. Üniversitemizin başka birimlerinde veya başka üniversitelerde açılması düşünülen dersleri öğrencinin kendisi araştırması gerekir.

Bütünleme Sınavı Tercihinde Dersleri Ayrı Ayrı mı Seçeceğim.

Bütünleme tercihinde her ders ayrı ayrı seçilecektir. Yani, öğrenci başarısız olduğu her ders için ayrı ayrı tercihte bulunacaktır.

Örneğin, öğrencinin Matematik dersinin F1, Genel Muhasebe-I dersinin E olduğu düşünülürse; Matematik dersinden bütünlemeye girmeyi tercih ederken, Genel Muhasebe-I dersinden bütünleme sınavına girmeyi tercih etmeyebilir.