Güncellenme Tarihi: 15 Aralık 2016

2016-2017 (Ara Dönem) Staj Tarihleri ve Staj İşlemleri

ÖNEMLİ NOT: 2016-2017 Yaz Döneminde Üniversitemizde yaz okulu uygulanacağından II. Sınıf öğrencilerinin ve uzatmalı öğrencilerin ara dönemde 15 işgünü staj yapmaları sağlanmıştır.

• 2016 yılı girişli I. Sınıf öğrencileri ara dönemde staj yapamayacaklardır.
  • 2015 yılı girişli II. Sınıf öğrencileri ara dönemde yalnızca Staj I’i yapabilirler, Staj II’yi yapamazlar. Bu öğrenciler Staj I’i daha önce yapılmışlarsa ara dönemde staj yapamazlar.
  • 2014 yılı ve daha öncesi girişli uzatmalı öğrencileri ara dönemde öncelikle Staj I’i yapabilirler. Staj I’i daha önce yapılmışlarsa Staj II’yi yapabilirler. (Staj I yapılmadan Staj II yapılamaz.)

2016-2017 ARA DÖNEM STAJ TARİHLERİ

Staj Tarih:  09 Ocak 2017 (dahil)–27 Ocak 2017 (dahil) tarihleri arasında (15 işgünü)

STAJ BAŞVURU İSTEĞİNİN YAPILMASI

Adım 1: http://pusula.pau.edu.tr adresinde Öğrenci Bilgi Sistemine girilir. Staj işlemleri menüsünden staj başvuru linkine tıklanır.

Adım 2: Yeni başvuru butonuna tıklanır.

Adım 3: Yapılacak Staj Türü seçilir.

Adım 4: Staj yapılacak işyeri bilgileri girilir.

Adım 5: Staj tarihleri sisteme girilir ve ekle butonu tıklanır. (Staj başlangıç tarihleri açıklanan tarihler olmalıdır ve Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günleri staj sürecine dahil edilmemelidir.)

Adım 6: Kaydet butonu tıklanır.

STAJ BAŞVURU FORMUNUN YAZDIRILMASI

Başvuru kaydedildikten sonra yazdır butonu ile formun çıktısı alınır. Çıktıda 2 sayfa Staj Yeri Onay Formu, 1 sayfa Zorunlu Staj Belgesi bulunmaktadır.

FORMLARIN İMZALATILMASI(DANIŞMAN VE İŞ YERİNE)

Zorunlu Staj Belgesi danışmana imzalatılır ve staj yapılacak kuruma verilir. Staj Yeri Onay Formu (2 nüsha) iş yerine onaylatılır.

FORMLARIN TESLİM EDİLMESİ

Formlar iş yerine onaylatıldıktan sonra danışmana teslim edilmeden önce http://pusula.pau.edu.tr adresinden yapılan staj başvurusundan “Onaya Gönder” butonuna basılır.

Ardından 2 nüsha halinde olan Staj Yeri Onay Formunun;

• Bir nüshası danışmana teslim edilir.
  • Diğer nüshası Yüksekokulumuz Staj Birimine teslim edilir.

ÖNEMLİ NOT: Staj Yeri Onay Formu staj birimine ve danışmana; en geç 30.12.2016 Cuma saat 17:00’ ye kadar teslim edilmelidir. Belgesi teslim edilmeyen stajlar geçersiz sayılacaktır.

Evraklar danışmana ve staj birimine teslim edildiğinde staj başvurusu tamamlanmış olur.

STAJ SONRASI STAJ DEFTERİNİN TESLİM EDİLMESİ

Staj tamamlandıktan sonra en geç 10 gün içerisinde Staj Defteri, Yüksekokulumuz Staj Birimine teslim edilir.