Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri

Hakkımızda

Çalışma ekonomisi ve Endüstri ilişkileri Bölümü, 2005-2006 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Bölümde 1 Profesör, 3 Doçent, 3 Yardımcı Doçent, 2 Doktoralı Araştırma Görevlisi, 1 Öğretim Görevlisi ve 7 Araştırma Görevlisi olmak üzere toplam 17 akademik personel mevcuttur. Araştırma görevlilerimizden üçü farklı üniversitelerde 2547 sayılı YÖK Kanununun 35. maddesi çerçevesinde doktora eğitimlerine devam etmektedir.

Bölümümüzün temel amacı, çalışma yaşamını düzenleyen mevzuatlara vakıf, çalışma barışını sağlamak için gerekli donanımlara, teknik bilgiye, bilimsel yöntemlere, gerekli psikolojik, sosyolojik ve ekonomik bakış açılarına sahip;  işçi ve işveren arasındaki diyalogu güçlendirerek çalışma barışının gelişimine katkıda bulunabilecek uzmanlar yetiştirmektir. Bu amaçla öğrencilerimize; Çalışma Ekonomisi, İş Hukuku ve Sosyal Güvenlik, Yönetim ve Çalışma Sosyolojisi ile Yönetim ve Çalışma Psikolojisi Anabilim Dallarının içerdiği derslerden oluşan kapsamlı ve kaliteli bir eğitim olanağı sunulmaktadır.

Bölümümüz, uluslararası standartlarda, üst düzey bilimsel niteliklerde; çağdaş ve pratik gerçeklere dayalı eğitim ve öğretim yaparak bilimsel bilgi üretmeyi; çalışma hayatının dinamiklerini çeşitli yönleriyle ele almayı ve ulusal ve uluslararası düzeyde çalışma ilişkileri yazınına katkıda bulunmayı kendisine temel görev edinmektedir.