Menü

Genel Bilgiler

Gıda Teknolojisi Programı, gıda hammaddeleri, gıdaların bileşimi, işlenmesi, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri ve kalite kontrolü, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında bilgilere sahip olan ve bu bilgi birikimi ile gıda üretim tesislerinde sorumluluk üstlenebilecek teknik elemanlar yetiştirmeye yönelik eğitim verir.

Amaçlar
Gıda Teknolojisi Programının amacı, gıda sanayiinde gıdaların üretiminden tüketimine kadar uzanan gıda zinciri içerisindeki tüm kuruluşların laboratuarlarında ve üretim departmanlarında görev yapabilecek, gerekli bilgi ve beceriye sahip nitelikli ara elemanlar yetiştirmektir.


Kabul Koşulları
YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.

Mezuniyet Koşulları
Öğrenciler programdan mezun olabilmek için 120 AKTS kredilik dersleri başarı ile tamamlayıp mesleği ile ilgili alanlarda 30 iş gününü kapsayan yaz stajlarını yapmak zorundadır.

İstihdam Olanakları
Gıda teknolojisi teknikerleri, gıda sanayi ile ilgili kamu (Tarım Orman Köy İşleri Bakanlığı Kontrol Laboratuvarı, Hıfzısıhha Enstitüsü, Belediyeler, İl Sağlık Müdürlükleri vb.) ve özel sektör kuruluşlarında (su ürünleri ile sebze ve meyve ürünlerinin işlendiği ve depolandığı işletmelerde; içme, kullanma, sanayi sularının, et, süt ürünleri, şekerli ve unlu gıda ürünlerinin üretildiği işletmelerin kalite kontrol merkezlerinde; çevre koruma laboratuarları ve ilaç işletmelerinde) ara teknik eleman olarak çalışırlar.

Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Gıda Teknolojisi alanında Diploması" derecesi alırlar.