Genel Bilgiler

Muhasebe ve vergi uygulamaları programı, işletmelerin muhasebe bölümleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının muhasebe servisinde sorumluluk üstlenebilecek ve/veya yasal şartları sağladıktan sonra kendi adına iş yeri açıp çalıştırabilecek nitelikli ara insan gücü yetiştirmeyi amaçlayan dört yarıyıllık bir yükseköğretim programıdır. Muhasebe ve finans sektörünün ihtiyacı olan, muhasebe alanında uygulama olarak güçlü, tek düzen hesap planı, finans ve mali mevzuat konularında bilgili, bilgisayarda ofis ve muhasebe paket programlarını etkin kullanan elemanlar yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

AMAÇLAR

Programın temel amacı, hedeflenen hizmet sektöründe yer alan uygulamaları, gereksinmeleri, yenilikleri kavrayacak, bu sektörde etkin olabilecek, düşünen, problem çözen, girişimci ve analitik düşünme yeteneğine sahip öğrenciler yetiştirmektir. Programımızda işbaşı eğitime büyük önem verilmekte ve bu nedenle, öğrencilerimizin muhasebe alanında deneyim kazanmalarına yönelik staj çalışmaları, sektör-üniversite işbirliği ile gerçekleştirilecektir.

İSTİHDAM OLANAKLARI

Muhasebe ve vergi uygulamaları programından mezun olan öğrenciler, muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında, dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanları ile ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde çalışabilirler. Ayrıca her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler. Kamu sektörü ve özel sektör işletmelerinde hizmet, üretim ve faaliyetlerinin verimli bir biçimde yürütülmesi için teorik bilginin yanı sıra uygulama yapabilen, muhasebe mevzuatına sahip, bilgisayarlı muhasebeyi yürüten meslek elemanları kamu sektöründe ve özel sektörde rahatlıkla iş bulabilmektedir. Muhasebe bürolarında, işletmelerin muhasebe bölümlerinde, Maliye Bakanlığının çeşitli birimlerinde ve özellikle vergi dairelerinde görev alabilirler. Yetişmiş işgücüne olan ihtiyacın artması bu programa olan ilginin de artmasına yol açmıştır. Dolayısıyla öğrencilerin büyük bir kısmı mezun olduklarında piyasada iş bulmaktadırlar.