Bekilli Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör

STAJ DEFTERİNİN TEMİN EDİLMESİ

1. Öğrenci, Staj Defterini staj evrak biriminden ücret karşılığı temin eder.

2. STAJ-1 (II. Yarıyıl / 1. Sınıf Stajı) ve STAJ-2 (IV. Yarıyıl / 2. Sınıf Stajı) için ayrı iki staj defteri kullanılır.

STAJ DEFTERİNİN TESLİM EDİLMESİ

Staj defterinizi stajınız bittiğinde iki şekilde teslim edebilirsiniz:

1. Elden Teslim:

Elden teslim edilen staj defterleri, imza karşılığında teslim alınır. Staj defteriniz, arkadaşınız veya bir tanıdığınız tarafından teslim edilebilir. Ancak bu durumda teslim eden kişi, teslim ettiğine dair ilgili evrakı imzalamalıdır. İmza karşılığı teslim alındığı için güvenilirdir.

2. Kargo Aracılığı ile Teslim:

Staj defterinizi kargo aracılığı ile gönderebilirsiniz. Paketin staj defteri olduğu ve staj evrak birimine teslim edilmesi gerektiği belirtilmelidir. Kargoda yaşanabilecek sorunlar nedeniyle staj defterinin kaybolmasından okul yönetimi, danışman, program başkanı, birim evrak sorumlusu, güvenlik vb. diğer okul çalışanları sorumlu tutulamaz.

STAJ DEFTERİNİN TESLİM TARİHİ

1. Takvimde belirtilen değerlendirme tarihinden önce teslim edilen staj defteri, değerlendirme tarihleri içinde değerlendirilir ve sisteme kaydı yapılır.

2. Takvimde belirtilen değerlendirme tarihlerine kadar teslim edilmeyen staj defteri, teslim edildiği tarihten itibaren ilk değerlendirme takviminde işleme alınır.

STAJ DEFTERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

1. Staj defteri, Staj Evrak Birimince usul açısından kontrol edilir. Eksiklikler öğrenciye bildirilir ve giderilmesi istenir.

2. Staj evrak biriminden danışman tarafından teslim alınan staj defteri usul ve esas açısından değerlendirir, bu değerlendirme nota dönüştürülür ve “Staj Değerlendirme Defteri” staj komisyonuna imzaya gönderilir.

3. Staj komisyonu defteri inceler ve staj defterini imzalamasıyla “Staj Defterinin Değerlendirilmesi” tamamlanmış olur. Danışman, onaylanan staj defterinin notunu pusula bilgi sistemine girer ve onaylar.

4. Öğrenci, Staj notunu sistem üzerinden görür.

* Yukarıda verilen bilgilerin yönetmelik maddesine aykırılık teşkil etmesi durumunda ilgili yönetmelik maddesi hükümleri uygulanır.