Bekilli Meslek Yüksekokulu

Güncellenme Tarihi: 10 Ekim 2019

Türk Kızılay'ı Öğrencilerimizle

TÜRK KIZILAY’I BEKİLLİ MESLEK YÜKSEKOKULUNDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Türk Kızılay’ı tarafından 09.10.2019 Çarşamba günü saat 11.30 da Bekilli Meslek Yüksekokulu konferans salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıda öğrencilere, Kızılay’ın tarihçesi, kuruluş amaçları, faaliyet alanları hakkında sunum yapıldı. Sunumda yapılan bir bağışın üç kişinin hayatını nasıl kurtardığından bahsedildi. Bağış ile alınan kanın işlemlere tabi tutularak üç kısma ayrıldığı ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığı ile ilgili bilgi verildi. Türk Kızılay’ının kan vermek isteyenlerin ayağına kadar giderek illerde ve ilçelerde hem bilgi verme hem de bağış yapılmasını sağlama işlemini gerçekleştirdikleri vurgulandı. Öğrencilerinden de kan bağışçı sayısının artırılması konusunda gönüllü destekçi olmaları istendi. Sunumda ayrıca Türk Kızılay’ı tarafından yapılan diğer hizmetlerden de bahsedildi. Sunum sonrası kan bağışları Bekilli ilçesi Atatürk meydanında bağışçıların, öğrencilerin ve hocaların da katılımı ile gerçekleştirildi.