Bekilli Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 21 Ağustos 2019

Staj Defterlerinin Teslim Edilmesi!

Sevgili öğrencilerimiz,

Ders kayıtları 9-15 Eylül tarihleri arasında yapılacaktır.

Bilindiği üzere staj defterleriniz, danışmanlarınız tarafından kontrol edilerek notlandırma işlemi yapılmakta ve bu notlar transkriptinize sistem üzerinden işlenmektedir. Stajlarınız 4 AKTS olarak işlem görmekte, bu ise sizin başarı ortalamanıza etki etmektedir.

• Akademik ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler bir yarıyılda en fazla 30 kredi,
  • 2.00-2.49 arası olanlar en fazla 36 kredi,
  • 2.50 ve üzeri olanlar ise en fazla 42 kredi alabilir.

Ayrıca son sınıf öğrencilerimiz bütün dersleri başarmış olsalar ve mezuniyet için ortalamaları tutsa dahi stajlarını yapmadan mezun olamamaktadırlar.

Tüm bu durumları göz önünde bulundurduğumuzda;

• Mezuniyet için sadece stajı kalan öğrencilerimizin, staj defterlerini 2 Eylül 2019 tarihinde okulumuzda olacak şekilde teslim etmeleri halinde, Eylül ayı içinde toplanacak mezuniyet komisyonunun kararı ile mezun olmaları sağlanacaktır. Aksi durumda Mezuniyet Komisyonu Ekim ayında değerlendirme yapacaktır. Bu öğrencilerimizin mezuniyeti Ekim'e kalacaktır.
  • İkinci sınıfa geçmiş ve fakat birinci sınıf güz döneminden dersi kalan ve ortalaması 2,00'ın altında olan öğrencilerimizin, bu dönemin ve geçen sene güz döneminden kalan derslerinin tamamını alabilmeleri için staj defterlerini, 2 Eylül 2019 tarihinde okulumuzda olacak şekilde teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi halde, bu durumda olan öğrencilerimiz, ortalamaları düşük olduğundan dolayı bazı dersleri alamayacak, bu nedenle okulları uzayacaktır.

Bu konuda mağduriyet yaşamamanız için lütfen yukarıdaki uyarılarımızı dikkate alınız.

• Mezun durumda olmayan öğrencilerimiz ve Ortalaması 2,00'ın üzerinde olan öğrencilerimiz  19 Eylül 2019 tarihine kadar staj defterlerini okulumuza teslim edebilirler.
  • 16-20 Eylül 2019 Ekle-Sil tarihleridir.