Bekilli Meslek Yüksekokulu

Güncellenme Tarihi: 09 Eylül 2019

Ders Kayıt İşlemleri

Öğrencilerimizin dikkatine!

• 09-15 Eylül 2019 tarihleri arasında Pusula Bilgi Sistemi üzerinden ders kayıt işlemi yapmanız ve işlemlerinizi mutlaka onaylamanız gerekmektedir. Onaylanmayan ders seçim işlemi geçersizdir.

• Cep telefonu üzerinden ders seçimi yapacak olan öğrencilerimiz, onayla dedikten sistemden, menü aracılığıyla çıkmaları gerekmektedir. Geri butonu kullanılmamalıdır. Ayrıca,  ders seçimlerinin onaylanıp onaylanmadığı hususunda, daha sonraki bir zaman diliminde, sisteme tekrar girerek derslerini kontrol etmelerinde fayda vardır.

• Yeni kayıt olan ve ikinci sınıf öğrencilerimiz herhangi bir ücret ödemezler. Ancak birinci ve ikinci sınıf öğrencilerimizden başka üniversite de kaydı olan öğrencilerimiz ve okulu uzayan öğrencilerimiz üzerine tanımlı olan ücreti ödemek durumundadırlar. İlgili duyuru için tıklayınız.

• Ders kayıt işlemi sırasında herhangi bir nedenle yanlış bir ders seçmiş olsanız da, yapılan bu yanlışlık 16-20 Eylül 2019 tarihleri arasında, ekle-sil haftasında düzeltilebilecektir. Ancak, ekle sil yapabilmek için ders kayıt işlemlerinde yani  09-15 Eylül 2019 tarihleri arasında en az bir dersin seçilmesi ve onay işleminin gerçekleştirilmiş olması gerekir.

• Mazeretli olduğu halde ders seçimi yapamayan öğrenci 18 Eylül 2019 tarihi mesai bitimine kadar Öğrenci İşlerine vereceği dilekçenin yönetim kurulu kararında onaylanması durumunda 16-20 Eylül 2019 tarihleri Ekle-Sil haftasında ders kaydı yapabilir. Öğrencinin mazeretli ders kayıt işlemi için öğrenim süresi boyunca sadece iki hakkı vardır. Dilekçe için tıklayınız.

Yukarıdaki maddeler, siz değerli öğrencilerimizin öncelikli olarak dikkat etmesi gereken hususları belirtir. Aşağıdaki video ders seçimi ile ilgili bir kılavuzdur.

PAÜ Önlisans, Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği