Bekilli Meslek Yüksekokulu

Güncellenme Tarihi: 05 Şubat 2019

Ders Kayıt İşlemleri/ Ders Seçimi

Öğrencilerimizin dikkatine!

• 06-10 Şubat 2019 tarihleri arasında Pusula Bilgi Sistemi üzerinden ders kayıt işlemi yapmanız ve işlemlerinizi mutlaka onaylamanız gerekmektedir. Onaylanmayan ders seçim işlemi geçersizdir.

• Normal öğrenim süresi içinde mezun olamamış normal öğretim öğrencilerimizden okulu uzamış olanlar ders kayıt işlemini yapmadan önce Halk Bankasının tüm şubeleri, internet bankacılığı veya atm’lerinden öğrenci numarası ile Öğrenim Ücretini (95 TL) ödemek zorundadır(Son Ödeme Tarihi:8 Şubat 2019).  2018-2019 Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

• İkinci öğretimde iken normal öğretime geçen öğrenciler (1 ve 2. sınıflar), öğrenim ücreti ödemezler.

• Ders kayıt işlemi sırasında herhangi bir nedenle yanlış bir ders seçmiş olsanız da, yapılan bu yanlışlık 11 Şubat-18 Şubat 2019 tarihleri arasında, ekle-sil haftasında düzeltilebilecektir. (Ancak 06-10 Şubat 2019 tarihleri arasında en az bir dersin seçilmesi ve onay işleminin gerçekleştirilmiş olması gerekir.)

• Mazeretli olduğu halde ders seçimi yapamayan öğrenci 13 Şubat 2019 tarihi mesai bitimine kadar vereceği dilekçenin yönetim kurulu kararında onaylanması durumunda 11 Şubat-18 Şubat 2019 tarihleri Ekle-Sil haftasında ders kaydı yapabilir. Öğrencinin mazeretli ders kayıt işlemi için öğrenim süresi boyunca sadece iki hakkı vardır.

Diğer Ayrıntılar İçin Tıklayınız.

Hangi Dersleri Seçmeliyim?

Bölümlere göre seçilmesi gereken bahar yarıyılı derslerine "Öğrenci-Ders Seçimi-Bahar Yarıyılı" yolu ile ulaşabilir ya da aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

İlgili Yönetmelik: PAÜ Önlisans, Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği (20.11.2018)