AYASULUK TEPESİ VE ST. JEAN ANITI KAZISI

2009 Yıllı Çalışmaları

2009 YILI AYASULUK TEPESİ VE ST. JEAN ANITI KAZI

VE ONARIM ÇALIŞMALARI

İzmir İli, Selçuk İlçesi’ndeki Ayasuluk Tepesi ve St. Jean Anıtı kazı ve acil onarım çalışmaları 2009 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün izniyle yapılmış, 16 Haziran – 18 Eylül 2008 tarihleri arasında, toplam 3 ay devam etmiştir. Çalışmalara Kırklareli Müzesi Arkeoloğu Nalân Güven, Bakanlık Temsilcisi olarak katılmıştır. Kendisine yakın ilgisinden ve desteğinden dolayı teşekkür ederiz.

Kazılar Kültür Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile DÖSİMM tarafından İzmir Valiliği, İl Özel İdaresi’ne gönderilen ödenekle yapılmıştır. Ayrıca 2008 yılında hazırlanan ve 2009 yılı başında TÜBİTAK tarafından kabul edilen “Selçuk-Ayasuluk Kalesi Kazı ve Restorasyon Projesi” çalışmalarımıza bu sezondan itibaren önemli altyapı katkıları sağlamıştır. Bu konuda SOBAG yetkililerine teşekkür ederiz.

Selçuk Belediyesi geçen yıl olduğu gibi bu yıl da acil onarım ve restorasyon hazırlık çalışmalarına 14 usta-işçi ve restorasyon malzemesi desteğinde  bulunmuştur. Öncelikle kazı iznini veren Genel Müdürlüğümüze, Kazılar Daire Başkanlığı’na ve Kazılar Şubesi yetkililerine, Selçuk Belediye Başkanlığına, Selçuk Ticaret Odası Başkanlığı’na ve destek veren firmalara teşekkür ederiz.

Pamukkale Üniversitesi, Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi, bu satırların yazarı Yrd. Doç. Dr. Mustafa BÜYÜKKOLANCI başkanlığındaki kazı ekibinde Yük. Mimar-Restoratör Mehmet S. Erol, Mimar Burhan Becer ve Harita Müh. Kamran Çıtak ile Doktorant arkeolog Özlem Aytek Bahadır Duman, Erim Konakçı, ve Sedat Akyol yönetici olarak; Eylem Yalçınkaya, Arzu Gültekin, Özlem Bağkan ve Mustafa M. Erdem arkeolog olarak; Hulusi Kaya ve Uluç Erten restoratör olarak katılmıştır. Ayrıca İzzet Önal, Semih Belik, Ş. Deniz Akyol, Esra Karadirek, Gülşen Yıldız, Tamer Uyar, Serkan Türker, Tanju Sıbıç, Emine Karaduman, Azer Bayram, Süheyla Karataş, Emine Gülünay öğrenci olarak çalışmalara katılmıştır. Tüm ekibe özverili çalışmaları için teşekkür ederim.

2009 yılında kazıları geçen iki yılda olduğu gibi Ayasuluk İç Kalesi’nde yoğunlaşmıştır. Kale Köşkü, Kale Hamamı çevresi 17 STU plan kareleri ve özellikle Batı Sur duvarlarının kazısı tamamlanarak restorasyon ve koruma projesi yapılabilecek hale gelmiştir

Duyurular Tümünü Gör