Acıpayam Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör

ÇOCUK GELİŞİMİ PROGRAMI

Program Hakkında Genel Bilgi

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, lise mezunu öğrencilerin Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavı sonucuna göre girebilecekleri 2 yıllık bir ön lisans programıdır. Çocuk Gelişimi Programını bitirenlere “Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu Ön Lisans Diploması” verilir.

Bu programdan yeterli bilgi ve beceri donanımıyla mezun olanlar okul öncesi eğitim kurumları, kaynaştırma okullarında ve özel eğitim kurumlarında kamu ve özel sektörün ara eleman ihtiyacını karşılar.

Programımız, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamıştır. Program kontenjanı Yüksek Öğretim Kurulu tarafından 60 olarak belirlendi. Mezuniyet için 2.30 akademik ortalamayı ve 120 AKTS krediyi sağlamaları ve 30 iş gününü kapsayan bir stajı tamamlaması zorunludur.

Mesleki Tanım

Çocuk Gelişimi Programının temel amacı, çocuk gelişimi ve eğitiminin önemini benimseyen, 0–18 yaş çocuklarının gelişim özelliklerini tanıyıp, alışkanlık ve gereksinimleri konusunda bilgi kazanmış, çocukların karşılaşabilecekleri sorunlara önlemler alabilen elemanlar yetiştirmektir. Bununla birlikte programda özel eğitime gereksinim duyan çocukları tanıyıp, bu çocuklar için uygun eğitim ortamını düzenleyebilen, anne sağlığı konusunda bilinçli olan teknik elemanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Çocukların gelişim düzeylerine ve gelişen teknolojiye uygun, eğitici oyuncaklar hazırlamak, kullandığı makine araç ve gereçlerin bakım ve onarımını yapabilen, çalışılan yerde günlük menü ve yiyecekleri ilkelerine uygun hazırlayabilen elemanlar yetiştirmek şeklinde sıralanabilir.

Bu programda öğrenim görmek isteyen adayların, çocukları seven, hoşgörülü, sabırlı, demokratik, insan ilişkilerinde başarılı ve yeniliklere açık, el becerilerine sahip, yaratıcı, üretken, enerjik ve dışa dönük, çalışmaktan, okumaktan ve sürekli araştırma yapmaktan yılmayan, görsel sanatlara (Müzik, Resim, Drama, Oyun gibi) ilgi duymak gibi özellikler taşıması gerekmektedir.

Meslek Eğitimine Giriş Koşulları

Çocuk Gelişimi Programına; lise mezunu öğrenciler Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınavında yeterli puanı alarak kazanmaları durumunda kayıt olabilirler.

Mesleki İlerleme Olanakları

Mezunlar “Meslek Yüksekokulu Mezunları ve Açık Öğretim Ön lisans Mezunlarının Lisans Programına Geçiş Yönetmeliği’nden yararlanılarak alanlarında kontenjan açıldığı takdirde dikey geçiş sınavı (DGS) ile lisans programlarına kayıt hakkı kazanabilir.

İş Olanakları

• Özel kreş ve anaokullarında idareci, öğretmen ve öğretmen yardımcısı,

• Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde idareci, öğretmen ve öğretmen yardımcısı,

• Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokulu ve İlköğretimlere bağlı anasınıflarında usta öğretici,