Acıpayam Meslek Yüksekokulu

<Temmuz 2019>
PztSalÇarPerCumCmtPaz
Tümünü Gör

Öğretim Görevlimiz İkbal Vurucu 4. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nde Bildiri Sundu

4. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi (UBAK)Yalova Üniversitesi kampüsünde, Altınova Belediyesi veSubaşı Belediyesi'nin de destekleriyle14 – 17 Şubat 2019tarihleri arasında Yalova’da düzenlendi. Acıpayam Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü Öğretim Görevlisi İkbal Vurucu kongrede “Darbeleri Anlamamızı Engelleyen Bir Kavram: Derin Devlet” başlığı ile katıldı. Öğr. Gör. İkbal Vurucu, 4. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi’nde sunduğu bildiride “Derin devlet” kavramının doğuşunu, siyasal alandaki kullanış biçimlerini, nasıl bir zihni duruşu yansıttığını ve bu kavramın sorunun üzerinin örtülmesinde ve anlaşılmasında etkin bir rol oynadığı üzerinde durmuştur. Vurucu, bildirisinde kavramla kullanımı bilinmeyen, açıklanamayan kişi, kurum ve süreçlerin izah edilmeye çalışıldığını ve gözlemlenemeyen bir “varlığın” açıklanmaya çalışılmasının ise doğal olarak spekülatif açıklamalara zemin hazırladığını ve sorunu mistifike ettiği tespitini yapmaktadır. Mistifike edilen bir olaylar ise gerçeklikten koparak tamamen zihinsel bir rahatlama sağlayan (komplo) teorilerinin öne çıkmasına imkân yaratmaktadır. Türkiye'de zaman zaman nüksederek yoğun bir şekilde tartışılan ve izah edilmesi güç her olayı açıklamakta şablon olarak kullanılan derin devlet kavramı aydınların çok sık kullandığı büyülü, metafizik bir alan olarak karşımıza çıkmaktadır.

4. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi web adresi: http://www.ubaksymposium.org/

Ekli Belgeler