Acıpayam Meslek Yüksekokulu

PztSalÇarPerCumCmtPaz
Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 17 Mayıs 2019

Nesilden Nesile 100 Yıldır 19 Mayıs'ın İzinde Yürüyüşü ve PAÜ Akademi Oda Orkestrası Konseri

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu Atatürk'ün Samsun'a çıkışının ve Milli Mücadele için atılan ilk adımın 100. yılı nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinliklerin gündüz bölümünde eğitim öğretim hayatının ilk basamağında olan anaokulu çocukları ile son basamağında olan üniversite gençlerini birleştiren Nesilden Nesile 100 Yıldır 19 Mayıs'ın İzinde Yürüyüşü gerçekleşti. Oldukça coşkulu geçen yürüyüş PAÜ Acıpayam MYO'nun bahçesinde başladı. İlçe merkezine kadar yürüyen öğrenciler anaokulundaki çocuklar ile buluştu.  Renkli görüntülere sahne  olan ve oldukça ilgi gören yürüyüşe Acıpayam Karaağaç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Okul Öncesi Uygulama Sınıfı, Acıpayam Anaokulu ve Susam Sokağı Anaokulu'dan öğrenciler eşlik etti.  Yönetimi, çok sayıda öğrencisi, akademik ve idari personeli ile Acıpayam MYO ailesini bir araya getiren yürüyüşün ardından okul bahçesinde Masa Tenisi Turnuvası ve Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren, gol kralı olan  MYO öğrencilerine ödülleri verildi. Kitap Okuma Yarışması'nda dereceye giren Beytullah Duran, Naime Sala, Buse İpek, Esma Nur Tali, Osman Bölükbaş, Aysu Öğet, İsmail Güneş ödüllerini yarışma sponsoru Alim Arslan'dan alırken, Masa Tenisi Turnuvası'nın kazananları Seçil Ömek, Rukiye Tamkaç, Yasemin Özarslan, İshak Mazak, Hakan Demirkaya, Recep Ersin Erduğan  madalyalarını Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Hüseyin Turgut, Müdür Yardımcılarımız Öğr. Gör. İkbal Vurucu ve Öğr. Gör. Sanem Tüfekçi'nin elinden aldı. Üniversite bünyesinde yapılan futbol turnuvasında gol kralı olan öğrencimiz Hakan Demirkaya da madalyasını futbol takımımızın çalıştırıcısı Öğr. Gör. Aylin Arık'tan aldı.  Ödül töreninin ardından Meslek Yüksekokulumuzun Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri ve öğretim görevlileri yoğun bir emekle günlerce hazırladıkları oyun ve eğitim materyalleri ile çocukları bilim, eğlenme ve oyun ile buluşturdu.

Minik misafirler ile danslar edip şarkılar söyleyen öğrencilerimiz 100. yıl coşkusuna yakışır bir performansla gün boyu özenle, hevesle ev sahipliği yaptı. Acıpayam Kaymakamlığı, Acıpayam İlçe Milli Müdürlüğü, Acıpayam İlçe Emniyet Müdürlüğü, Acıpayam İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü desteği ve katılımı ile gerçekleşen Yürüyüş oldukça duygulu, coşkulu ve yoğun katılımlı gerçekleşti.

100. yıl kutlama programının ikinci bölümünde Pamukkale Üniversitesi Akademik Oda Orkestrası bir konser verdi. Dinleyicileri evrensel ve yerel ezgilerle buluşturan Prof. Efe Akbulut yönetimindeki Orkestra,Santuni Ethem Efendi'den Vivaldi'ye, Ali Ekber Çiçek'ten Yıldırım Gürses'e uzanan farklı sanatçıların eserlerini seslendirdi. Dinleyicileri büyülü bir müzik yolculuğuna çıkartan PAÜ Akademi Oda Orkestrası Acıpayam'ı ve Acıpayam MYO ailesini yaylı çalgılar ve çok sesli müzikle buluşturdu.

Daha fazla fotoğraf için sosyal medya hesaplarımızı ziyaret ediniz.

Instagram : pauacipayammyo

Facebook: Acıpayam Meslek Yüksekokulu