Acıpayam Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 24 Ekim 2019

Antalya Limanı Teknik Gezisi

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü 2. sınıf öğrencileri Hava ve Deniz Limanı Güvenliği Dersi kapsamında 21.10.2019 tarihinde Öğretim Görevlisi İlknur ÖZDEMİR koordinatörlüğünde Antalya Deniz Limanı ve Kaleiçi Limanı'na teknik gezi düzenlendi. Oldukça verimli ve yoğun geçen gezide öğrenciler çok sayıda teknik konuda uygulamalı eğitim aldı.

Öğrenciler, Uluslararası Antalya Limanında gemilerin hangi yükleri taşıdıkları, ülkeler arasında taşımacılık hizmetleri,  taşımacılığı yapılan maddelerin neler olduğu, riskli taşınma malzemeleri taşıma koşulları, acil durum halinde yapılması gereken uygulamalar, gemiler ve limanlarda alınması gereken güvenlik önlemleri, antrepo hizmetleri, römorkör ve kılavuzluk hizmetleri, deniz kirliliği oluşması durumunda müdahale esasları, ISPS kod gerekleri, kruvasiyer gemilerin limanlara girişleri, yanaşma alanları, yolcu gemilerine biniş sırasında pasaport kontrolleri ve uyulması gereken prosedürler, liman içerisinde X ray cihazları ile taşınan maddelerin kontrolü gibi konular hakkında bilgileri doğrudan uzmanlardan dinleme fırsat buldu.   Bunların yanı sıra öğrencilere uluslararası koşullarda limana giren gemilerin takip sistemlerinin nasıl yapıldığı,  gemiler ile iletişim, yüklerinin boşaltılması yerinde uygulamalı olarak hem anlatıldı hem gösterildi. Öğrenciler Antalya Limanı'nın ardından Kaleiçi Limanı'na geçerek burada turistlik amaçlı tekneler ve yatların uymaları gereken kurallar, gemi ve yolcu güvenliği kapsamında alınması gereken güvenlik tedbirleri,  acil durumlarda yardım çağrılarının nasıl ve hangi kanallar aracılığı ile yapıldığı, telsiz sistemleri konularında bilgi sahibi oldu.