Acıpayam Meslek Yüksekokulu

Tümünü Gör
Güncellenme Tarihi: 26 Nisan 2018

Acıpayam MYO'da Bilim, Kültür ve Kariyer Etkinlikleri

Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu geleneksel hale getirdiği Bilim, Kültür ve Kariyer etkinliklerine bu yıl bir yenisini daha ekledi. 16 Nisan 2018 tarihinde başlayıp 20 Nisan 2018 'de biten ve oldukça zengin bir programa sahip etkinlik öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Öğrenciler farklı öğretim üyeleriyle, Aydem, AvivaSa, Turkcell gibi Türkiye'nin önde gelen firmalarıyla, SEBİGED kadın girişimleri gibi  başarılı girişimcilerle, sektöre yöneticileriyle tanışma ve onların deneyimlerini dinleme fırsatı buldu. Her bir konuşmacının alanında uzman kişiler olması ve öğrencilere oldukça faydalı bilgiler aktarması, programın zengin ve faydalı oturumlardan oluşması,  kariyer etkinliğinin adına yakışır bir şekilde gerçekleşmesini sağladı. Oldukça yoğun geçen ve beş gün süren etkinlik, Acıpayam MYO Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu tarafından düzenlenen 4. Masa Tenisi Turnuvası ve Acıpayam MYO Müzik Topluluğu'nun verdiği ve öğrencisinden akademik-idari ve yardımcı personeline varıncaya dek tüm Acıpayam MYO ailesini buluşturan konserle son buldu.

( Fotoğraflar için haberin sonundaki bağlantıyı tıklayarak ilgili albüme ulaşabilirsiniz.)

Kariyer Etkinliği Dolu Dolu Geçti

Bilim, Kültür ve Kariyer Etkinlikleri Yazır Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı TKDK Tarımsal Kalkınma Uzmanı Ceyhan Sönmez'in Sürdürülebilir Hayvancılık, Destekler ve Kapsamları konulu sunumuyla başladı. Sönmez öğrencilere hayvancılıkla ilgili yeni gelişmeleri, yatırımları ve özellikle genç çiftçilere yönelik olan destekleri anlattı. İlk günün ikinci oturumunda Süleyman Demirel Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zübeyde Öner Süt ve Ürünleri Tüketimi- Çiğ Süt mü Pastörize Süt mü ? konulu bir konferans verdi. Öner, oldukça besleyici ancak kötü üretim koşullarında işlendiğinde oldukça da zararlı olabilecek hassas bir gıda ürünü olan sütün tüm ayrıntılarını dinleyicilerle paylaştı. Etkinliğin ikinci gününde Acıpayam MYO iki yöneticiyi ağırladı. Çağrı Merkezi Takım Lideri Hasan Muti, Çağrı Merkezi ve Kariyer konulu sunumunda öğrencilere çağrı merkezlerinin işleyişinden, çalışanların yaşadıkları komik ya da stresli anlardan, bu birimdeki kariyer imkanlarından söz etti. Öğleden sonraki oturumda ise Türkiye'nin önde gelen bireysel emeklilik şirketlerinden biri olan ve Sabancı Holding bünyesinde faaliyet yürüten AvivaSa Akdeniz Bölge Müdürü Rıza Okan Balaban Zirvede Olmak konulu bir konuşma yaptı. Balaban konuşmasında, kendi kariyer yolculuğundan örnekler vererek öğrencilere yol haritası çizdi. İş dünyasındaki yeni çalışma biçimlerine ve yeni ofis anlayışlarına, işe alım süreçlerine de değinen Balaban, interaktif ve esprili sunumuyla öğrencilerin beğenisini kazandı.  Etkinliğin üçüncü gününde dünyanın en önemli kavramlarından olan ve iş dünyasında da sıkça tartışılan kavramlar ele alındı. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan Ahlak ve Değer konulu bir konferans verdi. Gündoğan konuşmasında ahlak ve değerin felsefi açıdan tanımlarını, anlamlarını ortaya koyarken bu kavramların evrensel ilkelerini, yön verdikleri davranış biçimlerini ve kişilerin iş yapma biçimlerini de ele aldı. Etik kavramına da değinen Prof. Dr. Ali Osman Gündoğan, etik kavramının doğal ahlakın evrensel değerlerine yönelik davranışlar geliştirmesini sağladığını belirtti. Oldukça etkileyici bir konuşma yapan Gündoğan, etiğin her alana hakim olması gerektiğinin de altını çizdi. Bilim, Kültür ve Kariyer Etkinlikleri dördüncü gününde Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden biri olan Aydem'i ağırladı. İnsan Kaynakları, Çağrı Merkezi ve Eğitim departmanlarıyla oldukça geniş bir kadro ile katılım gerçekleştiren Aydem ekibi, yaptıkları sunumun yanı sıra açtıkları stant ile gün boyu öğrencilerin sorularını yanıtladı ve staj, iş başvuru formu gibi talepleri karşıladı. Aydem Çağrı Merkezi Takım Lideri İbrahim Safa Temeloğlu, Aydem Eğitim ve Raporlama Uzmanı Sevcan Çiçek, Çağrı Merkezi Kalite ve Eğitim Temsilcisi Nurcan Çiftçi, Çağrı Merkezi Kalite ve Eğitim Temsilcisi Elvan İpek öğrencilerimize Kariyer Planlama, İş İmkanları ve Sektörel Gelişmeler konulu oldukça zengin içeriğe sahip bir sunum gerçekleştirdi. Acıpayam MYO etkinliğin dördüncü gününde başarılı, ödüllü ve örnek gösterilen bir kadın girişimciyi ağırladı. Serinhisar Bilişim ve Gelişim Derneği Kurucu Başkanı Emine Kobaş, dernek faaliyetlerini öğrencilerle paylaşırken kadın girişimcinin gücünü, hayallerin nasıl gerçeğe dönüştüğünü oldukça etkileyici bir sunumla anlattı. Bilim Kültür ve Kariyer Etkinlikleri, kapanış gününde Acıpayam MYO Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Topluluğu tarafından organize dilen geleneksel masa tenisi turnuvasına ve kupa törenine ev sahipliği yaptı. Dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından Acıpayam MYO Öğrencileri Müzik Topluluğu yöresel ezgilerden oluşan konseriyle dinleyenleri büyüledi ve eğlendirdi. Şiir dinletisinin de gerçekleştiği konser öğrencilerin ve akademik, idari ve yardımcı personelin hep birlikte oyunlar oynamasıyla son buldu.

Fotoğraflar için galeriyi ziyaret ediniz: http://www.pau.edu.tr/acipayammyo/tr/fotogaleri